Domnul Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean Iași, a participat la inaugurarea lucrărilor la gazoductul Iași - Ungheni

Astăzi, 27 august, Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean Iași, a participat la inaugurarea lucrărilor la gazoductul Iași – Ungheni, alături de Prim-ministrul României, dl. Victor PONTA, Prim-ministrul Republicii Moldova, dl. Iurie LEANCĂ, Comisarul European pentru Energie,  dl. Gunther OETTINGER, mai mulți miniștri și secretari de stat din Guvernul României și din Guvernul Republicii Moldova, Președintele Raionului Ungheni, dl. Iurie TOMA, Președintele Euroregiunii Nistru și al Regiunii Vinnitsa, dl. Serghey TATUSIAK, Ambasadorul României la Chișinău, Excelența Sa Marius LAZURCA, mai mulți primari, președinți de raioane, parlamentari și reprezentați ai administrațiilor publice, reprezentanți ai mediului de afaceri.

Construcția acestui gazoduct, a cărui valoare este de 26,49 milioane de euro, va diversifica aprovizionarea cu surse de gaze naturale ale fraților noștri de peste Prut. Acest lucru îi va consolida securitatea energetică și îi va reduce dependența de singurul furnizor pe care îl are acum”, a declarat Cristian ADOMNIȚEI.

Proiectul gazoductului reconfirmă şi rolul României de partener crucial al Republicii Moldova în efortul acesteia de integrare în structurile Uniunii Europeane. După inaugurarea lucrărilor la gazoduct, în Casa Sărbătorii din Ungheni a avut loc Forumul Euroregiunii Siret – Prut – Nistru cu tema „Integrare europeană - cooperare transfrontalieră”. Acesta este cel mai mare eveniment de acest gen din istoria relațiilor bilaterale dintre cele două state, fiind pentru prima dată când un prim-ministru al României a avut ocazia să se adreseze elitei politico-administrative din Republica Moldova.