Dl. Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean Iași, a participat la Zilele Spitalului "Prof. Dr. Nicolae Oblu"

Ieri, 24 octombrie, dl. Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean Iași, a participat la Zilele Spitalului Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. N. Oblu” .

“A fost o ocazie excelentă să îmi exprim suportul pentru sistemul medical ieșean. Alături de mediul academic, sistemul medical ieșean este al doilea mare motor de creștere și aducător de venituri în comunitatea noastră și el trebuie tratat ca atare”, a declarat Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean Iași.
Consiliul Județean Iași are în subordonare șase spitale. Până la venirea actualei conduceri la Consiliul Județean, cele șase spitale primeau, aproape într-un mod egal, circa 2 milioane de lei anual pentru diferite lucrări. Nu era o sumă mică, dar banii nu erau niciodată suficienți pentru a începe lucrări importante.  Astfel că nu se putea realiza nimic semnificativ.

“Paradigma s-a schimbat pentru că acum am introdus un alt criteriu și am ales ca două spitale, Spitalul de Neurochirurgie și Spitalul pentru Copii, cele mai mari spitale din regiunea noastră, să primească sumele necesare pentru reparații capitale, după care cedează locul pentru alte două spitale care la rândul lor vor primi aceeași sumă considerabilă și, în 4 sau 8 ani, toate cele 6 spitale își vor rezolva pe deplin problema cel puțin hotelieră”, a declarat Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean Iași.

“Am o obligație față de pacienți și față de cei care trudesc în acest sistem să fac tot ce pot pentru ca aceste condiții de muncă să fie cât mai bune și pentru a avea rezultate cât mai bune”, a încheiat Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean Iași.