DJ282 Iași – Botoșani va fi reabilitat până la sfârșitul anului

Lucrările la DJ282 Iași – Botoșani evoluează în ritm alert. După aproximativ două luni de la începerea lucrărilor, procentul de realizare din totalul valorii de contract este de 19%. Președintele Consiliului Județean Iași, dl. Cristian ADOMNIȚEI, Vicepreședintele Consiliului Județean dl. Victorel LUPU și mai mulți consilieri județeni au efectuat astăzi o vizită de lucru pe tot traseul DJ282 Iași – Botoșani, mergând chiar până la intrarea în Județul Botoșani. „Drumul spre Botoșani, prin Țigănași – Vlădeni – Șipote – Plugari, era drumul cu cele mai mari șanse să fie compromis. Compania care fusese desemnată câștigătoare în mandatul trecut nu a lucrat deloc. În aproximativ un an am reziliat contractul cu vechea firmă, care s-a dovedit că a fost împotriva ieșenilor, am câștigat toate procesele intentate de aceasta, am organizat o nouă licitație pentru lucrări și am stabilit un câștigător. Consorțiul care a câștigat cea de-a doua licitație a abordat lucrarea pe trei tronsoane, în prezent toate fiind înaintea graficului stabilit. Acest lucru mă determină să sper că până la finalul anului vom avea drumul reabilitat în integralitate. DJ282 este necazul cel mai mare din ultimii 20 de ani al locuitorilor din această parte a județului. Odată terminat, vom scurta distanța dintre Iași și Botoșani cu aproximativ 20 de kilometri. Totodată, drumul va permite locuitorilor de aici să aibă parte de un alt ritm al dezvoltării pentru că investitorii vor putea ajunge mai rapid în zonă”, a declarat dl. Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean Iași.

Asocierea SC Eky-Sam SRL Târgu Frumos, SC Transporturi Auto SRL Botoșani și SC Enviro Construct SRL Iași a câștigat licitația de execuție a lucrărilor la DJ282 Iași – Botoșani. Valoarea contractului este de 48,3 milioane de lei. Asocierea va trebui să refacă 42,8 kilometri de drum dintre cele două judeţe, dar şi șapte poduri. Lucrările trebuie finalizate până pe 8 ianuarie 2015.

Firmele au împărțit drumul în trei sectoare de lucru, după cum urmează:

1. SC Eky-Sam SRL Târgu Frumos (liderul Asocierii)

Va efectua lucrări pe traseul Vlădeni – Hălceni – Mitoc – Şipote (DJ 282 C, km 18+700 - 25+930; DJ 282, km 14+010 - 51+448), în lungime de 13,668 km.

2. SC Transporturi Auto SRL Botoșani

Va efectua lucrări pe traseul Şipote – Plugari (DJ 282 B, km 24+400- 34+837), în lungime de 10,437 km.

3. SC Enviro Construct SRL Iași

Va efectua lucrările aferente sectorului de drum Țigănași – Vlădeni (DJ 282C, km 0+000 – 18+700), în lungime de 18,700 km.