Cristian ADOMNIȚEI: Nu există doar o imensă incertitudine în privinţa statutului pe care îl vor avea cei care aleg acum să migreze politic, ci argumente că aceştia îşi vor pierde mandatul obţinut în alegerile din 2012

Astăzi, în Sala Mare a Prefecturii, dl. Cristian ADOMNIȚEI a participat la întâlnirea primarilor din Județul Iași cu Prefectura.

“Am ținut să particip la această întâlnire pentru că unul din punctele de pe ordinea de zi a fost cel ce ține de "modul de aplicare aprevederilor OUG 55", adica ordonanța care legiferează traseismul politic. Am transmis foarte clar că prin această ordonanţă de urgenţă se urmăreşte fraudarea alegerilor prin cumpărarea aleşilor local cu bani de la bugetul statului. De fapt, nici măcar nu este vorba despre bani, ci despre promisiuni de la cei care, vremelnic, sunt la guvernare acum. Prin această ordonanţă arbitrară se încearcă organizarea unei adevărate campanii instituţionale de fraudare a alegerilor prezidenţiale. Mai mult, dincolo de imoralitatea ei, această ordonanţă de urgenţă viciază profund rezultatul alegerilor şi voinţa cetăţenilor de a fi reprezentaţi. 

L-am rugat pe dl. Prefect să spună oamenilor ADEVĂRUL! Și să le răspundă la o întrebare simplă: Ce se întâmplă la încheierea acestor 45 zile? Logic, derogarea încetează, Legea 393 este din nou în vigoare integral şi toţi aleşii locali din România sunt iarăşi supuşi prevederilor de a nu-şi fi pierdut calitatea de membri ai partidului pe listele căruia au fost aleşi. Care partid e tot acela de la început, cu care au mers în alegerile din 2012, deoarece asta e o stare de fapt care nu se poate schimba retroactiv, nici măcar prin lege. 

Nu există doar o imensă incertitudine în privinţa statutului pe care îl vor avea cei care aleg acum să migreze politic, ci argumente că aceştia îşi vor pierde mandatul obţinut în alegerile din 2012”, a declarat Cristian ADOMNIȚEI, Președintele CJ Iași.