Cristian ADOMNIȚEI, alături de Victor Ponta, prim-ministrul României, a vizitat lucrările care au loc pentru construcția gazoductului Iași-Ungheni

Astăzi, 26 august, dl. Cristian ADOMNIȚEI, împreună cu o delegaţie a Guvernului României condusă de primul-ministru Victor Ponta, a vizitat lucrările care au loc pentru construcția gazoductul Iaşi-Ungheni. 

Mâine, 27 august, într-o zi cu semnificaţie simbolică pentru Republica Moldova – Ziua Independenţei – dl. Președinte al Consiliului Județean Iași va participa la inaugurarea lucrărilor pentru realizarea acestui obiectiv strategic, la Ungheni. 

“Construcția acestui gazoduct, a cărui valoare este de 26,49 milioane de euro, va diversifica sursele de gaze naturale ale fraților noștri de peste Prut care în prezent provin doar de la gigantul rus Gazprom”, a declarat Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean Iași și Președintele Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.

Proiectul gazoductului reconfirmă şi rolul României de partener crucial al Republicii Moldova în efortul acesteia de integrare în structurile Uniunii Europeane.

Totodată, mâine va avea loc Forumul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru cu tema „Integrare europeană - cooperare transfrontalieră”.

“În calitate de Președinte al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru (entitate care cuprinde 2 judeţe din România - Iaşi şi Vaslui - şi 23 de raioane din Republica Moldova), am bucuria să vă anunț că este cel mai mare eveniment de acest gen organizat după 1990”, a mai declarat Cristian ADOMNIȚEI.

La lucrările Forumului vor lua parte Președinte Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Primul-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă și prim-ministrul României, Victor Ponta, Gunther Oettinger, Comisarul European pentru energie, mai mulți miniștri și secretari de stat din Guvernul Român și din Guvernul Republicii Moldova, Președintele Raionului Ungheni, Iurie Toma, Președintele Euroregiunii Nistru și al Regiunii Vinnitsa, Serghey Tatusiak, Ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, mai mulți primari, președinți de raioane, parlamentari și reprezentați ai administrațiilor publice, reprezentanți ai mediului de afaceri.
“Obiectivul acestui forum îl constituie întărirea relațiilor de colaborare transfrontalieră între România - Moldova și Ucraina prin demararea unor proiecte concrete de infrastructură pentru a putea valoriza cooperarea politică și adâncirea relațiilor de colaborare a celor două state cu Uniunea Europeană”, a concluzionat Cristian ADOMNIȚEI.