Consiliul Județean a lansat un nou canal de comunicare - ’’Vestea Iașului”

Ziarul online Vestea Iașului este de astăzi la dispoziția tuturor locuitorilor județului la adresa www.vesteaiasului.ro și înlocuiește vechiul ziar în format fizic “Vestea Județului’’. Inițierea acestui proiect este justificată de nevoia de a crea un canal de informare modern, accesibil și ușor de actualizat care să permită în timp real prezentarea activității administrative a Consiliului Județean Iași, precum și a instituțiilor aflate în coordonarea acestuia. Un obiectiv secundar al dezvoltării acestui instrument de comunicare îl reprezintă și eficientizarea alocării resurselor financiare destinate activităților de promovare, publicitate și informare, prin gestionarea comunicării la costuri mai reduse.

Noul canal electronic de informare va oferi și oportunitatea creșterii frecvenței apariției ziarului, de la o ediție lunară, la publicarea zilnică, și transmiterii în timp real a informațiilor de interes public pentru cetățeni.

Transmiterea informației sub forma unui ziar online va crea și oportunitatea comunicării către noi audiențe, mai numeroase și extinse, în scopul promovării proiectelor județului și la nivel național și chiar internațional, cu adresabilitate în special pentru ieșenii din Diaspora. Structurarea pe domenii a informațiilor permite cititorilor să urmărească cu mai multă ușurință evoluția proiectelor, astfel încât să-și poată forma o imagine de ansamblu clară și cuprinzătoare atât despre activitatea instituțiilor din subordinea Consiliului Județean, cât și despre viața comunității ieșene.

‘’Activitatea Consiliului Județean Iași este transparentă și ne dorim ca ieșenii să cunoască proiectele la care lucrăm și deciziile pe care le luăm pentru comunitate, să fie bine informați și conectați la ceea ce se întâmplă în județ. Așa cum ne-am propus, instituția devine mai deschisă și orientată către cetățeni. Prin această platformă de știri, vom avea ocazia să informăm, practic în timp real, ieșenii din tot județul și din străinătate. Sunt atât de multe lucruri frumoase pe care le putem povesti despre Iași, de la administrație, la cultură, tradiții, patrimoniu și le vom putea face mai ușor cunoscute prin Vestea Iașului’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Astăzi, în www.vesteaiasului.ro  puteți citi în exclusivitate un interviu cu Johann Andreas Poelzl, Managing Director STRABAG SRL