Consiliul Judeţean Iaşi doreşte construcţia unui parc industrial pe terenurile şi clădirile active excedentare ale S.C. Fortus S.A.

Astăzi, 29 iulie a.c., dl. Cristian ADOMNIŢEI, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a participat la conferinţa de presă  „Fortus – Un Nou Inceput” având ca tema Planul de Reorganizare al S.C. Fortus S.A

În cadrul acestui eveniment, organizat la sediul societăţii, dl. Cristian ADOMNIŢEI a precizat că aprobarea Planului de reorganizare al S.C. Fortus S.A. trebuie să constituie un mesaj de încredere către beneficiarii companiei.

„Mesajul fundamental pe care vreau să-l transmit astăzi se adresează partenerilor și potențialilor clienţi ai Fortus, fiind unul de încredere în viitorul acestei companii. Până acum întreg demersul de revitalizare a companiei a mers cu frâna de mână trasă din cauza procedurii legale privind insolvența.  Faptul că s-a dispus, de către instanța competentă, deschiderea procedurii generale de reorganizare judiciară este dovada că Fortus merge spre viitor cu încredere. Compania poate asuma orice comandă pe care, tehnic, o poate realiza, nemaifiind impedimente de ordin juridic. Cel mai greu lucru pentru Fortus este să-şi recupereze clienţii care cunosc compania şi să caute alţii noi. Consiliul Judeţean dorește relansarea în plan mondial a acestei  societăți”, a declarat dl. Cristian ADOMNIŢEI.

Domnia sa şi-a exprimat disponibilitatea ca instituția pe care o conduce să preia terenurile şi clădirile societăţii care nu mai sunt necesare în procesul  tehnologic, în vederea realizării unui proiect de tip parc industrial.

„Prin solicitarea de către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a dării în plată a unor bunuri în vederea stingerii unor obligaţii de plată ale Fortus şi prin aprobarea, prin Hotărâre de Guvern, a înfiinţării parcului industrial pe terenurile şi clădirile active excedentare ale Fortus, putem crea premisele dezvoltării unui proiect care va atrage investiţii, va crea locuri de muncă şi va defini județul Iași ca centru industrial, logistic și de marketing”, a mai declarat Cristian ADOMNIŢEI.