Consiliul Judeţean Iaşi a alocat 8 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii şi investiţii în infrastructura de drumuri judeţene

Astăzi, 26 iulie, a avut loc o nouă şedinţă de Consiliu Judeţean. În cadrul acestei întruniri, aleşii judeţeni au votat modificarea Programului de lucrări drumuri şi poduri al Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor. Mai exact, Programul a fost suplimentat cu 8 milioane lei. Astfel, pe mai multe rute judeţene care necesită intervenţii, se vor efectua lucrări de reparaţii şi reabilitare.

„La începutul mandatului ne-am concentrat atenţia pe deblocarea marilor proiecte ale Judeţului  care păreau compromise definitiv şi care sunt atât de necesare pentru atragerea de investiţii străine şi pentru crearea de noi locuri de muncă. Mă refer la proiectul dezvoltării şi modernizării Aeroportului Internaţional Iaşi, proiectul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor, proiectul Extinderii şi reabilitării infrastructurii de apă şi canalizare în tot Judeţul Iaşi, proiectul reabilitării şi modernizării celor 3 ambulatorii şi proiectul reabilitării complete a celor două spitale din subordinea Consilului Judeţean. De acum, prioritatea 0 a Consiliului Judeţean este refacerea infrastructurii de drumuri din Judeţ.

Suma alocată în cele 12 luni de când sunt Preşedintele Consiliului Judeţean pentru reabilitarea infrastructurii de drumuri judeţene şi comunale este, comparativ cu suma alocată în anii trecuţi, mai mult decât dublă. Acest lucru arată o nouă abordare asupra unui domeniul vital pentru bunăstarea locuitorilor din judeţ şi pentru dezvoltarea economică a comunităţilor ieşene. Împreună cu toţi primarii comunelor din Judeţ vom face toate eforturile ca decalajul dintre localităţile din mediul urban şi mediul rural să se diminueze în următorii ani, iar suma pe care Consiliul Judeţean o alocă din bugetul propriu arată, în fapt, că facem paşi concreţi pentru atingerea acestui obiectiv”, a declarat Cristian ADOMNIŢEI, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Sumat alocată de Consiliul Judeţean pentru reabilitarea infrastructurii de drumuri judeţe în ultimele 12 luni este de aproximativ 17 milioane lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când, din venituri proprii ale Consiliului Judeţean Iaşi, s-au alocat 7 milioane lei pentru diferite lucrări la drumurile judeţene.

Toate subiectele dezbătute astăzi în plenul Consiliului Judeţean le găsiţi pe http://www.icc.ro/ro/sedinte/2013/ordine-de-zi-%C5%9Fedin%C5%A3ei-ordinare-din-data-de-26-07-2013.