Conferința Educația ieșeană – confluențe, metamorfoze, idealuri

În data de 12 septembrie, dl. Cristian ADOMNIŢEI a participat la Conferința Educația ieșeană – confluențe, metamorfoze, idealuri.
Inițiat de prof. dr. Camelia Gavrilă, evenimentul a reunit, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Mihai Eminescu” Iași, directori, profesori, reprezentanți ai autorităților locale, precum și profesori universitari, oameni politici, reprezentanți ai instituțiilor de cultură și ai O.N.G.-urilor, părinți și elevi.
“Învăţământul ieşean are nevoie de astfel de dezbateri, în condiţiile puternicelor transformări de ordin cultural şi tehnologic care au loc în viaţa copiilor noştri...
Trăim în epoca care depinde de imaginaţie, creativitate şi inovaţie. Dogmele trecutului nu se mai potrivesc cu prezentul aflat mereu în schimbare. 
Şcoala trebuie să fie spaţiul unde elevul îşi potenţează la maximum creativitatea şi locul unde îşi descoperă talentele şi vocaţia. 
În prezent, cred că provocarea este de a transforma sistemele de educaţie în ceva mult mai potrivit pentru nevoile secolului XXI. În centrul aceste transformări trebuie să se afle o abordare total diferită a inteligenţei şi creativităţii umane...”, a declarat Cristian ADOMNIŢEI.