Conferinţa de finalizare a proiectului de Dezvoltare și Modernizare al Aeroportului Internaţional Iaşi

Astăzi, 16 noiembrie a.c., a avut loc conferinţa de finalizare a proiectului de Dezvoltare şi Modernizare al Aeroportului Internaţional Iaşi.

Proiectul de Dezvoltare si Modernizare, în valoare totală de 56,7 milioane de euro, a avut ca obiective majore realizarea proiectării şi execuţiei lucrarilor pentru construcţia suprafetelor de miscare aferente unei piste noi, cu lungimea de 2.400 metri, extinderea suplimentară a platformei parcare aeronave si construcţia unui nou terminal de pasageri. Din totalul sumei menţionate, 38,7 milioane de euro reprezintă finanţarea europeană nerambursabilă.

 “Sunt deosebit de bucuros ca am reuşit sa realizăm la Iaşi unul dintre obiectivele cele mai dorite de către comunitate. Aeroportul, alături de autostradă, spitalul regional de urgenţă, centrul intermodal de la Holboca şi parcul agroindustrial Transagropolis de la Leţcani trebuie să aducă prosperitate judeţului. Nu s-a precupeţit niciun efort în toţi aceşti 3 ani pentru a duce la bun sfârşit visul de 25 de ani al ieşenilor” a declarat Victorel Lupu, vicepreşedinte cu atribuţii de Preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Proiectul a fost o prioritate pentru Consiliul Judetean Iasi, reprezentand inca din 2012 cea mai importanta initiativa edilitara.