CJ Iași a aprobat acordarea de ajutor pentru unitățile administrative partenere din Ucraina

Consilierii județeni au fost convocați astăzi în ședință extraordinară de îndată, având pe ordinea de zi patru proiecte de hotărâre. Plenul CJ a votat alocarea a câte 100.000 de lei din fondul de rezervă bugetară, sub formă de ajutor material, către Raionul Cernăuți și Administratia Regională de Stat Vinnytsia. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de materiale sanitare, alimente greu perisabile, materiale de igienă, aparate/echipamente tehnice/electrice, accesorii/consumabile, cazarmament, produse necesare în situația de criză generată de conflictul armat din Ucraina.

Consilierii județeni au mai aprobat încheierea Acordului de cooperare între Consiliul Județean Iași și Inspectoratul Școlar Județean Iași, pentru realizarea în parteneriat a Galei Profesorului Anului din Mediul Rural, în perioada 23-25 martie 2022.

‘’Contextul actual ne solicită să fim activi și să luăm decizii, uneori mai spontan, prin care să răspundem nevoilor din comunitate. Am aprobat două proiecte în vederea acordării de ajutor către Administrația Regională de Stat Vinnytsia și Raionul Cernăuți din Ucraina, în baza acordurilor de cooperare pe care le avem încheiate. Știm deja prin ce situație dificilă trec partenerii noștri. Acum e momentul să le fim alături și să ne dovedim prietenia. Totodată, am aprobat încheierea Acordului de cooperare cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, pentru realizarea în parteneriat a Galei Profesorului Anului din Mediul Rural, în perioada 23-25 martie 2022. Trebuie să premiem calitatea educației din mediul rural și să promovăm cadrele didactice care se implică în școală și în comunitate’’, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

Tot în ședința extraordinară de astăzi, plenul a luat act de încetarea de drept, ca urmare a demisiei, a mandatului de consilier județean al lui Florin - Daniel Șandru și a votat declararea vacantă a locului acestuia.