Centru de pregătire destinat copiilor din mediul rural

Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa și  Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu au semnat protocolul de colaborare privind înființarea la Iași a unui Centru Național de Pregătire pentru copii sub 14 ani, proveniți din mediul rural.

Evenimentul a avut loc în cadrul Galei Laureaților Sportului Ieșean 2018, desfășurat pe 1 februarie la Teatrul Luceafărul.

”Am inițiat la nivelul Consiliului Județean o serie de pași în sprijinul sportului, mai ales în rândul copiilor. Am perfectat un parteneriat cu Federația Română de Fotbal pentru înființarea unui centru de pregătire la nivelul juniorilor, în mod deosebit din mediul rural. CJ Iași va acorda 20 de burse unor copii foarte talentați la fotbal și care nu au șansa să evolueze în mediul din care provin. Acesta va reprezenta un punct de plecare pentru susținerea sportului la nivel județean. Am aprobat deja în ultima ședință de plen includerea în bugetul CJ a unei sume de 84.000 euro pentru aceste burse. Selecția micilor sportivi va fi realizată în 3 etape, în perioada martie –iulie. Vor fi aleși 80 de copii, apoi 40 și în final vor rămâne 20”, a spus Maricel Popa, președintele CJ Iași.

”Acest protocol este extrem de important, gândiți-vă că 68 la sută dintre cei mai mari fotbaliști ai României de după Revoluție provin din mediul rural. Pentru noi, fotbalul nu mai este doar pentru cei mai buni 11 jucători, ci este pentru fiecare dintre dumneavoastră care jucați fotbal. Ultima inițiativă, lansată tot la Iași, este legată de fotbalul în grădinițe, un proiect care a avut foarte mare succes, de aceea, am revenit aici. Astăzi, sunt 15.000 de copii din satele din România care joacă fotbal. Îl felicit pe președintele CJ Iași, Maricel Popa, pentru faptul că acesta este primul proiect în care cei mai talentați 20 de copii din mediul rural din județul Iași vor avea șansa să își implinească visul de a ajunge fotbaliști de renume”, a declarat președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Centrul va reprezenta un punct de plecare pentru susținerea sportului la nivel județean. Copiii talentați din mediul rural care au înclinație spre fotbal, vor primi șansa de a deveni sportivi de performanță și de a reprezinta ulterior județul Iași la competiții naționale și internaționale.

Pregătirea școlară a copiilor va fi asigurată de Liceul cu Program Sportiv Iași, începând de la nivelul clasei a V-a, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Iași.