Cel mai mare proiect cu finanțare europeană, al Consiliului Județean

ApaVital implementează proiectul cu cea mai mare finanțare europeană obținută până acum de județul Iași, 507 milioane de euro.

Va fi extins întreg sistemul de apă și canalizare din județ. Rețeaua de distribuție a apei potabile se va majora cu 312 de km și va fi reabilitată pe o lungime de 28 de km.

Și cea de aducțiune se va imbogăți cu 256 de km în timp ce alți 38 de km vor fi reabilitați.

În județ se vor înființa 50 de noi stații de pompare a apei potabile și 23 de tratare.

Rețeaua de canalizare se va mări cu 536 de km, alți 13 km vor fi aduși la standarde moderne în timp ce vor fi înființate 362 de stații de pompare a apei uzate.

”Este un proiect la care echipa ApaVital a muncit câțiva ani și iată că acum aducem la Iași o sumă foarte mare de bani care vor fi folosiți pentru bunăstarea întregii populații a județului. Peste 190.000 de ieșeni vor beneficia de serviciile extinse de furnizare a apei ca urmare a implementării proiectului.

Noua rețea va acoperi în câţiva ani aproape tot judeţul, vorbim despre tot lanţul aprovizionării cu apă, de la captare, transport şi clorinare până la distribuţie, precum şi despre preluarea apelor uzate, prin reţele de colectare, staţii de pompare şi, în final, de epurare.

La Iași nu vor mai exista localităţi care să nu fie alimentate cu apă”, a afirmat astăzi, în cadrul conferinței de lansare a proiectului, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

”Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași” a primit fnanțare prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), elaborat pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale României.

Tags: