Bani de la Guvern pentru Filamonica “Moldova Iași” și pentru Teatrul “Luceafărul”

Executivul a aprobat o Hotărâre privind repartizarea sumelor pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea administrației publice locale ale unităților administrativ-teritoriale din județe, respectiv teatre, opere și filarmonici.

Prin Hotărârea de Guvern, Filarmonica de Stat „Moldova” Iași a primit 6.826.000 de lei, iar Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” a primit 2.622.000 de lei.

"Anul acesta, am luat decizii importante pentru viitorul celor două importante instituții de cultură. Am încheiat actul adițional la contractul nr.2768/04.12.2018 privind administrarea de către Consiliul Județean Iași a imobilelor în care funcționează Filarmonica Moldova Iași, pentru a putea implementa procesul de reabilitare a clădirii.

Totodată, au fost achiziționate servicii de elaborare/actualizare documentație tehnico-economică existentă pentru reparații capitale la clădirea Teatrului Luceafărul.

Cultura a devenit un motor al economiei vii, care generează evenimente, atrage turiști, creează emulație și avem nevoie să integrăm mai mult această latură în strategia de dezvoltare generală a județului și să sprijinim activitatea tuturor instituțiilor de cultură", a afirmat președintele CJ, Costel Alexe.