Astăzi a avut loc semnarea contractului de lucrări pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă”

Consiliul Judeţean Iaşi va demara în curând lucrările la Ambulatoriul Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă”. Astăzi, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, dl. Cristian ADOMNIŢEI, a semnat contractul de lucrări pentru acest proiect. Firma care va realiza lucrările este SC Conest SA Iaşi, oferta câştigătoare fiind de 3,2 milioane de lei, fără TVA, iar durata lucrărilor de maxim 20 de luni. „Aceste investiţii în spitale reprezintă răspunsul concret pe care Consiliul Judeţean Iaşi îl oferă la aşteptările ieşenilor privind reabilitarea infrastructurii de sănătate. Am demarat la Consiliul Judeţean Iaşi cele mai mari investiţii în modernizarea, repararea şi dotarea spitalelor din ultimii 23 de ani. Fondurile care se investesc acum şi care se vor investi în următoarea perioadă în acest domeniu fundamental pentru dezvoltarea durabilă a oraşului nostru, unul din cele două motoare de creştere, alături de Educaţie, sunt menite să pună în valoarea statutul Iaşului de Centru Medical Regional şi să îi confere şi mai multă anvergură la nivel regional în acest domeniu”, a declarat dl. Cristian ADOMNIŢEI. Valoarea totală a proiectului este de aproape 8,9 milioane lei, din care aproape 7 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile.         

În următorii doi ani, Consiliul Judeţean Iaşi va finaliza patru ambulatorii de la spitalele din subordine. Primul, proiect deja finalizat, este Ambulatoriul fostului Spital de Urgenţe, actualmente Secţia externă a Spitalului „Sf. Spiridon”. La acestea se adaugă ambulatoriile de la Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu” şi cel de la Spitalul de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă”, lucrările la acestea urmând a demara în acest an. Pentru cele trei ambulatorii, Consiliul Judeţean Iaşi a câştigat o finanţare europeană de aproape 20 milioane de lei. Inclusiv cu partea de cofinanţare suma totală a celor trei proiecte este de aproape 7 milioane de euro.

Pe lângă aceste ambulatorii, Consiliul Judeţean Iaşi a demarat reabilitarea Spitalului de Copii „Sf. Maria” şi a Spitalului de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu”. „În următorii ani am în vedere reparaţii capitale la toate spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi. În acest sens, absorbţia fondurilor europene de către Consiliul Judeţean Iaşi pentru a duce la îndeplinire acest deziderat va fi un obiectiv de căpătâi în exerciţiul financiar al Uniunii Europene 2014-2020”, a mai declarat dl. Cristian ADOMNIŢEI.

Lucrări ce vor fi executate la Ambulatoriul de Specialitate Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă”

Prin reabilitarea Corpului de Clădire C8 - Monument Istoric se refuncţionalizează  şi se modernizează clădirea conform normelor de performanţă prevăzute de legislaţia specifică şi i se redă stilul specific al începutului de secol XX, pentru a se încadra în mod corespunzător valorii de patrimoniu pe care o are complexul de clădiri Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă” şi funcţiunii propuse.

Conform proiectului tehnic se propun următoarele categorii de lucrări de bază:

-        Lucrări de reabilitare structurală;

-        Lucrări de reabilitare arhitecturală;

-        Lucrări de reabilitare a instalaţiilor.

Finisaje interioare propuse:

-        Se vor reface şapele la interior şi se vor monta pardoseli noi din gresie porţelenată pentru trafic intens, pardoseli acrilice în saloane şi cabinetele de consultaţii;

-        La grupurile sanitare, la duşuri şi la oficiu se vor realiza placaje ceramice cu faianţă;

-        Pe holuri şi circulaţii se vor realiza placaje din lemn, decorative, pentru protecţia finisajelor;

-        Se vor reface tencuielile interioare la pereţi şi tavane, inclusiv gletuirea şi vopsirea cu var lavabil.

Finisaje exterioare propuse:

-        Propunerile de reabilitare a faţadei vor avea în vedere refacerea ornamentelor specifice perioadei de execuţie - 1910 şi menţinerea unui aer interbelic;

-        Se propune refacerea acceselor în clădire, atât pietonal, cât şi din punct de vedere al circulaţiei auto, pentru a permite un acces facil, precum şi posibilitatea realizării unei rampe de acces pentru persoanele cu handicap, conform normelor şi normativelor în vigoare.

-        În curtea interioară se va monta o rigolă de captare a apelor pluviale, racordată la sistemul de canalizare al oraşului.

-        Zonele din imediata vecinătate a clădirii vor fi pavate în spiritul epocii şi pe cât posibi, atât împrejmuirea din fier forjat, cât şi stâlpii de iluminat exterior, vor fi păstraţi şi recondiţionaţi.

Accesul pacienţilor în clădire se va realiza prin zona centrală, în spaţiul de primire/recepţie, de unde vor fi îndrumaţi către cabinetele de spacialitate. Pentru circulaţia verticală în clădire, se vor realiza două scări, una în legătură cu accesul principal, pentru pacienţi şi medicii din cadrul ambulatoriului şi alta pentru angajaţii laboratorului, în partea stângă a imobilului. Parterul clădirii va fi ocupat de cabinete pentru consultaţii şi cameră de recoltare probe pentru laborator. Subsolul şi etajul I sunt destinate laboratoarelor, iar etajul 2 este ocupat de vestiarele personalului, şcoala mamei, urmărirea nou-născuţilor şi kinetoterapie. Toate funcţiunile propuse sunt indispensabile funcţionării ambulatoriului de specialitate, care să ofere servicii medicale la standarde moderne.

Suprafaţă construită      =    288,15 mp

Suprafaţă desfăşurată    = 1.117,70 mp

Suprafaţă utilă      =    831,04 mp