AMBASADORUL JAPONIEI OASPETE LA IASI

Excelenta Sa Kisaburi Ishii, Anbasadorul Japoniei in Romania, se afla pentru doua zile la Iasi.

Astazi domnia sa a facut o vizita comuna sefilor judetului la Casa Patrata.

 In cadrul intalnirii, Excelenta Sa Kisaburi Ishii, a afirmat ca, inca de la venirea sa in Romania a fost informat despre importanta Iasului la nivel national.

Vizita mea la Iasi ar fi trebuit sa aiba loc mai repede pentru ca acest judet este unul dintre cele mai importante judete din tara dumneavoastra atat din punct de vedere educational cat si cultural. 

Si in Japonia, ca si in Romania este din ce in ce mai greu pentru orasele de provincie sa se impuna la nivel national dar Iasul a reusit concentrandu-se pe educatie si cultura si aici consider ca si noi avem ceva de invatat de la dumneavoastra.

Diplomatia este un lucru nou pentru mine dar experienta in domeniul planificarii urbane si a constructiei de locuinte completata de cea de profesor la Institutul National de Studii Politice, si ulterior de cea de  ministru adjunct in Ministerul Transporturilor , Turismului, Infrastructurii si Teritoriului din Japonia ma va ajuta sa gasim cai de colaborare”, a afirmat Excelenta Sa Kisaburi Ishii, Ambasadorul Japoniei in Romania

„Am avut diverse legaturi cu Japonia cu multi ani inainte de a deveni presedintele Consiliul Judetean. Va cunosc bine  tara si obiceiurile si am avut ocazia sa iau contact cu  disciplina si modul de lucru si de planificare strategica a economiei si industriei din tara dumneavoastra. Tocmai asta m-a inspirat in ceea ce priveste proiectul unui parc industrial stiintific de transfer tehnologic pe care vreau sa il infiintam la lasi. De aceea va rog sa ne fiti parteneri in demersul nostru”, a spus Maricel Popa, Presedintele Consiliului Judetean Iasi

 

Ambasadorul Japoniei a fost insotit de sotia sa precum si de dl Ryohei Tobibayashi secretar pe probleme politice al ambasadei Japoniei.