Ambasadorul Germaniei, în vizită la Iași

Ambasadorul Germaniei a fost astăzi oaspetele Iașului. 

Excelența Sa Cord Meier Klodt a avut în această dimineață o întâlnire cu vicepreședintele Consiliului Judetean, Romeo Olteanu. Ambasadorul Cord Meier Klodt și-a exprimat intenția de a găsi noi oportunități și noi domenii de colaborare între județul Iași și regiuni din Germania.

“Anul trecut am lucrat la OSCE, ocazie cu care am auzit multe despre Iași .  Încă de pe atunci am fost interesat să vizitez județul dumneavoastră. Mă bucur că sunt aici și cred că este un moment potrivit pentru a intensifica relațiile de colaborare dintre regiuni din țara dumneavoastră și Germania. În orașe precum Timișoara și Cluj există comunități reprezentative ale  minorității germane, acest  lucru nu este însă suficient pentru a acoperi  întreaga paletă de domenii în care putem colabora. Iașul reprezintă o bună oportunitate în acest sens, mai ales că sunt foarte mulți tineri germani care au ales să studieze aici ”, a afirmat  Excelența Sa, Cord Meier Klodt.

 „Sper ca această primă vizită să fie un început pentru următoarele întâlniri care să se transforme în colaborări concrete între județul Iași și Germania. În județul nostru sunt 37 de firme active cu capital german, iar 27 dintre acestea își desfașoară activitatea în municipiu. Reprezentanții Consiliului Județean vor participa în perioada 4-6 octombrie 2017, la Târgul Internațional de Investiții Expo-Real” de la Munchen și vor oferta ceea ce are mai bun județul Iași pentru a atrage noi investitori din Germania dar și pentru a-i motiva pe cei existenți să își continue activitatea în județul nostru”, a precizat Romeo Olteanu, Vicepreședintele Consiliului Județean Iași

Anterior funcției de ambasador, Cord Meier Klodt a fost prim secretar al Ambasadei din Ghana, șeful consulatului Germaniei la Sankt Petersburg, dar și consilierul misiunii permanente pe lângă Organizația Națiunilor Unite la New York.

In  2016, acesta a fost reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare în criza transnistreană, atunci când Germania a exercitat președinția Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.

Ambasadorul Cord Meier Klodt a fost însoțit la Iași de șeful secției economice a ambasadei Sebastian Groming.