Aeroportul Internațional Iași și compania Blue Air au inaugurat ruta directă Iași-Dublin

La evenimentul de lansare a rutei Iași-Dublin au participat vicepreședintele Consiliului Județean Iași,  Marius Dangă, și Directorul General al R.A. Aeroportul Iași, Romeo Vatră.

Cursele Iași – Dublin și retur au câte două frecvențe săptămânale, miercuri și duminică, iar începând cu 24 iunie 2022, cursele vor fi suplimentate cu o încă o frecvență, în ziua de vineri. Zborurile vor fi operate cu un Boeing 737-8 MAX.

„Prin acest nou zbor Iași – Dublin, operat de Blue Air, ieșenii vor avea mai multe opțiuni de a călători din și înspre Irlanda, creându-se astfel o conexiune care va aduce plus valoare în sectorul turistic și de business, dar și la nivel social, pentru românii care locuiesc peste hotare și pot ajunge mai ușor și mai repede acasă. Cu siguranță această cursă va fi de interes pentru ieșeni, oferindu-le mai multă flexibilitate în alegerea zborului potrivit pentru nevoile lor. Privind în perspectivă, fiecare cursă nouă de pe Aeroportul Internațional Iași conectează comunitatea noastră la noi oportunități de dezvoltare. Cu atât mai mult trebuie să suținem proiectul de extindere și modernizare a aeroportului Iași pentru ca acesta să devină și mai atractiv pentru companiile aeriene și să consolidăm poziția sa ca poartă de comunicare a Moldovei cu Europa”, a transmis președintele Consiliului Județean, Costel Alexe..

Din luna martie a anului viitor compania Blue Air va deschide o bază permanentă la Iași, urmând să opereze zboruri directe spre următoarele destinații: Barcelona (El Prat), Paris (Charles de Gaulle), Roma (Fiumicino), Bruxelles (Zaventem), Köln, precum și curse sezoniere spre insulele grecești Mykonos, Zakynthos și Heraklion, din iunie 2022.

În prezent, de pe Aeroportul Iași mai sunt operate curse cu Blue Air spre Londra (Heathrow) și Otopeni.