Aeroportul Iasi informeaza si previne, cu pasiune

Aeroportul Iasi s-a implicat din nou in proiecte care pun accent pe informare si prevenire, dupa ce anul trecut impreuna cu Politia Transporturi a derulat o campanie de prevenire a pierderilor de bagaje.

Campania “Rebeli cu o cauza” derulata de Aeroportul International Iasi si avand ca parteneri Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Iasi, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Iasi,  SMURD Iasi, Crucea Rosie Iasi, cluburi de motociclism, a inceput in 15 iulie si s-a finalizat astazi. Campania a avut ca scop cresterea gradului de civilizatie si respect reciproc intre participantii la traficul rutier. Activitatile s-au derulat inclusiv pe infrastructura de miscare a Aeroportului International Iasi, fara perturbarea programului de zbor, cu notificarea catre toate autoritatile competente si cu asigurarea tuturor conditiilor de securitate aeroportuara.

Vineri 25 iulie, in parcarea Aeroportului Iasi a avut loc un exercitiu de descarcerare ISU-SMURD si o demonstratie de prim ajutor, sambata 26 iulie a avut loc o demonstratie sportiva auto - moto la pista Aeroportului Iasi iar duminica 27 iulie a avut loc un mini-recital in memoria lui Adrian Berescu, sustinut de violoncelistul Filip Papa, membru al Cvartetului Ad Libitum. Evenimentul s-a incheiat, tot in parcarea Aeroportului Iasi, cu o expozitie de motociclete de diverse tipuri, alaturi de echipamente de protectie si de proprietari.

„A fost un eveniment organizat pentru a crea si transmite un mesaj. Un mesaj pentru cresterea gradului de civilizatie intre participantii la traficul rutier. Un mesaj de toleranta pentru cei ce folosesc mijloacele de deplasare pe 2 roti si pentru toti ceilalti participanti la trafic. Cuvantul cheie al acestui eveniment este siguranta iar cel mai potrivit loc pentru un astfel de mesaj este un aeroport. In acelasi timp am dorit sa deschidem calea pentru ca si alte institutii si organizatii sa procedeze in mod similar si sa ajungem astfel sa convingem ca adrenalina si pasiunea pentru condus sportiv trebuie descarcate numai in zone special amenajate.” a declarat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului International Iasi

Evenimentul s-a adresat atat soferilor pe 4 (patru) roti, celor care piloteaza motociclete, scutere sau mopede cat si biciclistilor. Mesajul principal pe care doreste sa-l transmita Aeroportul Iasi este acela ca viteza foarte mare are logica pe un circuit special amenajat – auto, moto, karting – sau pe pista unui aeroport, in nici un caz in traficul rutier unde viteza si neatentia pot avea consecinte tragice. Aeroportul Iasi a adus impreuna “partile” implicate in traficul rutier si a pus la dispozitie  infrastructura sa pentru a promova “cauza” acestora: respectul reciproc.

Mai multe detalii despre Campanie se pot afla de pe pagina oficiala a evenimentului:  https://www.facebook.com/events/486841091460182