Acord de cooperare între judeţul Iaşi şi raionul Teleneşti din Republica Moldova

Acordul a fost semnat  de preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, şi preşedintele Raionului Teleneşti, Mariana Ombun.

"Împreună cu secretarul general al județului Iași, Lăcrămioara Vernică Dăscălescu, şi Marius Sorin Dangă, vicepreşedinte al CJ, am fost astăzi la Teleneşti.

Le mulţumesc tuturor pentru ospitalitatea cu care am fost primiţi. A fost o vizită pe care am trăit-o cu emoţie, aşa cum se întâmplă de fiecare dată când am prilejul să mă aflu în Republica Moldova.

Ocazia a fost una deosebită pentru că astăzi am consolidat relaţia specială dintre noi prin încheierea unui acord de cooperare. Este urmarea firească a faptului că ne leagă istoria, tradiţia şi cultura despre care vorbim şi scriem în aceeaşi limbă.

Deschidem prin acest acord posibilităţi concrete de a lucra la proiecte comune, începând de la administraţia publică, economie, învăţământ, sănătate şi asistenţă socială, până la cultură, tineret şi turism.

O latură importantă a parteneriatul nostru o reprezintă faptul că vom putea solicita împreună susţinerea financiară a Uniunii Europene pentru a investi în dezvoltarea regiunilor noastre.

Interesul ambelor părţi este să schimbăm în bine condiţiile de trai pentru locuitorii noştri. Avem un trecut comun, iar acum putem merge împreună spre viitorul nostru european", a spus preşedintele CJ, Costel Alexe.