1 Decembrie – Ziua Naţională a României

În data de 1 decembrie, Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a participat la evenimentele prilejuite de sărbătorirea a 98 de ani de la Marea Unire.

El a pledat în discursul său pentru semnalul de unitate al regiunii care trebuie să plece tot de la Iaşi: „De la Iaşi trebuie să plece din nou semnalul de unitate. Numai aşa putem să reprezentăm o forţă şi să fim o voce care să se facă auzită. Trebuie să susţinem cu toată energia şi să facem toate demersurile posibile pentru realizarea proiectelor majore ale acestei regiuni”.

Totodată, domnia sa a subliniat importanţa ca judeţul Iaşi să acceseze şi în acest exerciţiu financiar fonduri europene nerambursabile pentru a realiza proiecte majore pentru comunitate: „Am depus pînă acum proiecte în valoare de 90 milioane de euro care vor fi investiţi în modernizarea infrastructurii rutiere judeţene, educaţie, cultură şi pentru consolidarea legăturilor cu Diaspora. Vrem să creăm un cadru cât mai favorabil pentru ca ieşenii să vină să muncească din nou acasă.

Scopul nostru, al celor care conducem administraţiile locale, trebuie să fie acela de a-i face pe ieşeni să simtă că depunem toate eforturile pentru a realiza  proiecte cu impact major pentru comunitatea noastră”.