Șase rute noi pe Aeroportul Internațional Iași

Compania Wizz Air a anunțat deschiderea a șase noi destinații pe care le va opera de la Iasi, începând cu luna august a anului viitor.

Biletele către Barcelona, Bari, Verona, Berlin, Londra şi Torino au fost deja puse în vânzare.

Pentru a putea opera pe toate cursele, compania Wizz Air va aduce la Iași și o a treia aeronavă.

"Aeroportul Internațional Iași a devenit în ultimii ani cel mai important nod de comunicație și mobilitate din zona Moldovei.

Creșterea constantă a numărului de pasageri a atras atenția operatorilor, fapt care ne îndreptățește să sperăm că în următorii ani vom avea legături directe către tot mai multe destinații importante din Europa și din lume.

Vom continua investițiile, vom continua să dezvoltăm gama de servicii pe care aeroportul le oferă, iar interesul manifestat de compania Wizz Air prin creșterea numărului de destinații ne îndreptățește să credem că suntem pe drumul cel bun în această privință, este practic o confirmare a eforturilor noastre de până acum", a spus președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

"Cele mai noi rute vor conecta aeroportul din Iași cu șase orașe europene, iar alocarea celei de-a treia aeronave ultra-moderne Airbus A320 va aduce la creșteri de frecvențe și pe alte rute. Echipa Wizz așteaptă cu nerăbdare să primească la bordul aeronavelor sale atât călătorii frecvenți, cât și pe cei care aleg să zboare pentru prima dată. Iar pe cei care doresc să își transforme pasiunea pentru călătorii într-o carieră, am fi încântați să-i întâlnim la sesiunile de recrutare pentru echipajele Wizz Air”, a menționat Stephen Jones, membru în conducerea Wizz Air.

Cătălin Bulgariu – Directorul General al Aeroportului Internațional Iași a spus: „ Aducerea celei de-a treia aeronave a Wizz Air în baza noastră și operarea a șase noi destinații de către această companie, două dintre acestea nemaifiind operate niciodată de la Iași, cum sunt Berlinul și Bari, arată că aeroportul se află într-o continuă dezvoltare și că este un partener stabil și de încredere."

Totodată, Wizz Air va mări și frecvența mai multor curse. Astfel, zborurile de la Iași-Roma Ciampino vor fi cinci în loc de două pe săptămână, cursa spre Bologna va avea trei zboruri săptămânale, în timp ce spre Bruxelles frecvența va crește de la două la trei zboruri. Cursele de la Iași la Tel Aviv vor fi patru, în loc de trei pe săptămână.