Întrevedere cu ES Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa a avut vineri, 11 noiembrie, o întrevedere cu ES Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Paul Brummell.

În cadrul discuţiilor s-a pus accent pe colaborarea administrativă pe care cele două părţi o pot avea în domenii precum IT, infrastructură aeronautică şi rutieră, cultură, învăţământ universitar si comerţ, accentul fiind pus pe oportunităţile şi potenţialul de dezvoltare şi investiţii al judeţului Iaşi.

ES Ambasadorul Republicii Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord în România, Paul Brummell s-a arătat interesat de promovarea relaţiilor dintre cele două state arătând disponibilitatea de cooperare pe domeniile amintite. De asemenea, Excelența Sa a subliniat că o viitoare cooperare în domeniul constituirii și dezvoltării de parcuri industriale ar fi benefică pentru ambele părți. În ceea ce priveşte colaborarea administrativă, Excelenţa Sa susţine ideea reformării sectorului public în spiritul transparenţei şi a dat asigurări că românii care muncesc în Regatul Unit nu vor avea de suferit ca urmare a deciziei britanicilor. Acesta a mai subliniat şi faptul că între cele două ţări există foarte multe valori şi puncte de vedere comune.

Preşedintele Consiliului Judetean Iaşi, Maricel Popa a evidenţiat importanţa acestor întâlniri care se pot concretiza prin proiecte comune între cele două părţi şi a arătat deschiderea Consiliului Judeţean Iaşi pentru susţinerea tuturor activităţilor convenite între cele două entităţi. De asemenea s-a discutat despre susţinerea  companiilor britanice interesate să intre pe piața românească sau să își dezvolte afacerile.

“Fiecare vizită a ambasadorului Marii Birtanii este un moment foarte plăcut pentru mine. Excelenţa Sa este un prieten al Iaşului, l-am cunoscut încă din perioada în care activam la Ministerul Economiei şi a fost foarte receptiv la toate proiectele pe care le-am demarat împreună. I-am prezentat oportunităţile de investiţii şi domeniile în care Iaşul excelează sau există priorităţi de dezvoltare, amintind despre parcurile industriale şi modernizarea infrastructurii rutiere.

De asemenea, sperăm ca în viitor să accelerăm ritmul întâlnirilor între mediul de afaceri ieşean şi cel englez” a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Ambele părţi au convenit asupra posibilităţii intensificării colaborării în plan economic, cultural și administrativ.