Întâlnirea micilor fermieri din Iași cu reprezentanții Carrefour România

Ieri, 16 septembrie, a avut loc o întâlnire cu adevărat importantă pentru micii fermieri din Judeţul Iaşi. 
“Prin Camera Agricolă, Consiliul Județean a organizat un eveniment care a adus la aceeaşi masă directorii naționali si locali ai Carrefour România şi reprezentanţi ai micilor fermieri din Judeţul Iaşi, legumicultori, pomicultori individuali şi reprezentanţi ai formelor asociative. Această întâlnire a avut rolul de a facilita acestora din urmă accesul în lanţul Carrefour. Marea problemă a producătorilor autohtoni este că nu pot furniza marilor lanţuri de magazine produse în ritmul cerut de acestea si pe tot parcursul anului. Practic, în sezonul rece sau în perioadele de pauză agricolă, producătorii locali nu pot îndeplini comenzile marilor magazine din cauză că nu au spaţii de stocare şi din cauză că, în continuare, producţia agricolă în judeţul Iaşi este fărâmiţată. Cantitatea de produse agricole pe care producători locali o pot furniza nu este la nivelul cerut de un hypermarket sau supermarket”, a declarat Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean Iași.

Pentru a veni în sprijinul lor, Consiliul Judeţean construieste la Leţcani un parc agro-industrial, TransAgropolis. în jurul acestuia vom dezvolta o infrastructură care să susţină producătorii agricoli din România, Republica Moldova şi Ucraina pentru a obţine astfel o mai bună valorificare a producţiei agricole, creşterea valorii terenului prin investiţii şi dezvoltarea reţelelor de contact între producători, procesatori şi pieţe. 

Întâlnirea de astăzi a venit în continuarea semnării contractului pentru construcţia parcului agro-industrial, care va fi gata anul viitor, şi a avut rolul de a demonta mitul cum că producătorii locali nu îşi găsesc locul în marile lanţuri de magazine cum ar fi Carrefour, Lidl sau Billa.