Încep lucrările la Lotul 3 al Axei Rutiere Strategice Iași-Suceava

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a semnat, astăzi, ordinul de începere a lucrărilor de execuție pentru modernizarea Lotului 3 din obiectivul Axa Rutieră Strategică 1 Iași – Suceava. Evenimentul a avut loc la Bădeni, în comuna Scobinți.

“După un drum anevoios, cu multe contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și plângeri care au fost soluționate de Curtea de Apel Iași, am reușit să semnăm de curând contractul de execuție a Lotului 3 și am intrat într-un ritm accelerat pentru a începe lucrul la ultimii 40 de km din Axa Iași-Suceava. Prin acest Lot 3, vom moderniza drumuri județene de pe raza a cinci comune: DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B și DJ 281 de la DN 28B – Scobinți – Lespezi. Urez mult succes constructorului, Asocierea Daroconstruct – Rutador, și subcontractanților’’, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

Obiectivul general al proiectului Axa Rutieră Strategică 1 Iași – Suceava este îmbunătățirea accesibilității și a mobilității populației, bunurilor și serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile, prin modernizarea a 167,933 km de drumuri județene din județele Iași și Suceava aflate în proximitatea TEN-T și conectarea a 22 de unități administrativ-teritoriale urbane si rurale la această rețea trans-europeană de transport. 92 de km sunt pe raza județului Iași și traversează comunele Rediu, Movileni, Gropnița, Focuri, Coarnele Caprei, Belcești, Cotnari, Ceplenița, Scobinți, Sirețel, Lespezi.

“Vom face toate eforturile administrative pentru ca modernizarea ultimilor 40 de km din Axă să se desfășoare cât mai repede și să oferim cetățenilor din aceste comunități și tuturor celor care tranzitează zona condiții sigure și moderne de transport. Orice întârziere în implementarea proiectelor, de orice natură, atrage creșteri imense a cheltuielilor de investiții. Dacă acum doi ani, valoarea totală a proiectului era de 327.030.642,42 lei, valoarea actualizată, la nivelul anului 2022, este de 487.154.435,67 lei’’, a precizat președintele CJ, Costel Alexe.

Lucrările la Loturile 1 și 2 vor fi finalizate în toamna acestui an, iar până la finalul anului 2023 va fi gata întreaga rețea de drumuri județene inclusă în Axa Iași – Suceava.