Peste 30 de proiecte de hotărâre, aprobate de plenul Consiliului Județean Iași

Consilierii județeni au votat, astăzi, în ședința ordinară, organizarea unei noi sesiuni de proiecte în cadrul Programului pentru acordarea de finanțări nerambursabile în anul 2022, din bugetul județului Iași, conform prevederilor Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Se extinde sistemul de apă și canalizare în Pașcani și comunele învecinate

„Nivelul de dezvoltare al unei societăți se măsoară şi prin accesul la utilități, iar obiectivul nostru este să aducem dezvoltare în toate comunitățile din județul nostru. Apa este esențială în primul rând pentru viață, dar şi un element fără de care nu putem vorbi despre progres social şi economic.”, a mai adăugat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Ședința de îndată a Consiliului Județean Iași

Consilierii județeni s-au întrunit, astăzi, în ședință extraordinară online, și au votat repartizarea sumelor în vederea atribuirii contractelor de finanțare, în cadrul Programului pentru acordarea de finanțări nerambursabile în anul 2022 din bugetul Consiliul Județean Iași, conform prevederilor Legii nr. 350/2005, precum și pentru programe, proiecte și acțiuni în domeniul sportului.

Consiliul Județean Iași cere termene concrete pentru A8

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a participat la o întâlnire de lucru pentru Autostrada Moldovei, alături de reprezentanți ai mediului politic și ai societății civile. Toți cei prezenți au stabilit să-și unească forțele pentru ca A8 să devină realitate.

Plătești cu materiale reciclabile și vizitezi muzeele ieșene

Consiliul Județean Iași, în parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate și Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează în cadrul campaniei ,,Iași Mai Verde”, acțiunea „Respectăm natura, Promovăm cultura!”. Pe 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului, ieșenii sunt invitați să viziteze gratuit trei celebre muzee ieșene, oferind la schimb materiale reciclabile.

Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Județean Iași

Pe ordinea de zi au fost trei proiecte de hotărâre. Consilierii județeni au votat repartizarea sumelor în vederea atribuirii contractelor de finanţare, în cadrul Programului pentru finanţări nerambursabile în anul 2022 din bugetul Judeţului Iaşi, conform prevederilor Legii nr. 350/2005, precum şi pentru programe, proiecte şi acţiuni în domeniul sportului.

‘’Casă departe de casă” construită de Fundația Ronald McDonald pentru părinții ai căror copii sunt internați la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iași

"Mă bucur că în 9 luni de zile ați reușit să ridicați acest frumos edificiu. Aș vrea să mulțumesc în numele comunității ieșene Fundației Ronald McDonald, Amaliei Năstase și turor celor care au reușit cu un ajutor mai mic sau mai mare să înfăptuiască acest act de binefacere pe care părinții, dar mai ales copiii îl vor aprecia foarte mult", a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

Pagini