Noutăţi

Secţiune specifică ultimelor noutăţi cu si despre Consiliul Judeţean Iaşi.

Consiliul Județean Iași se implică pentru devierea Siretului

“Voi merge împreună cu domnul primar al Comunei Al. I. Cuza la Guvern pentru a susține proiectul de deviere a cursului Siretului și pentru a explica urgența cu care ne confruntăm la nivel local” a spus Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iași.

Sărbătoare cu triplă semnificație!

„Sărbătorim 140 de ani de la obținerea independenței de stat a României. 140 de ani de când țara noastră a pus bazele dezvoltării unui stat modern, democrat, consolidat pe principii europene. Mesajul meu este să reflectăm atent asupra a tot ceea ce s-a întâmplat și să cumpănim foarte bine atunci când trebuie să punem în balanță lucrurile care privesc independența noastră, a românilor.  Să-i respectăm și să-i prețuim pe toți cei care au luptat în acele vremuri și au contribuit, prin jertfa lor, la obținerea unui statut de națiune respectată și demnă” a menționat în discursul său vicepreședintele Romeo Olteanu.

Salvarea patrimoniului cultural și istoric al Iașului, o prioritate pentru Consiliul Județean Iași

„Având în vedere că lipsa unei documentații tehnice complete nu a permis CJ Iași depunerea unui proiect de reabilitare și restaurare a Bojdeucii lui Creangă, pentru moment vom interveni acolo unde sunt urgențe majore. Am identificat câteva locuri în acoperiș, unde se infiltrează apa, motiv pentru care vom incerca să  intervenim imediat”, a spus Maricel Popa, președintele CJ Iași.

Iașul, singurul reprezentant al Europei la comemorarea Zilei Holocaustului!

În perioada 23-28 aprilie 2017 președintele Consiliului Județean participă la Ierusalim la comemorarea evenimentelor  tragice ale Holocaustului, petrecute în urmă cu 76 de ani. Ceremonia de deschidere a avut loc aseară în prezența președintelui statului Israel, Reuven Rivlin, a prim-ministrului Benjamin Netanyahu, a numeroși demnitari, supravieţuitori, copii de supravieţuitori şi familiile lor, împreună cu publicul larg.

Inaugurarea Centrului de zi "Echilibru"

"Acești copii cu nevoi speciale, ca și ceilalți de altfel, au nevoie de educație, învățătură, dragoste. Nu doar din partea părinților, dar și din partea comunității. Este un semnal important al administrației județene că ne preocupă soarta celor care au avut până acum mai puține șanse de reușită în viață" a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Pagini