Victorel Lupu, președintele interimar al Consiliului Județean Iași a participat astăzi la conferința de finalizare a lucrărilor de reabilitare, modernizare și echipare ale Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Urgențe “Prof. dr. Nicolae Oblu”

Victorel Lupu, președintele interimar al Consiliului Județean Iași a participat astăzi la conferința de finalizare a lucrărilor de reabilitare, modernizare și echipare ale Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Urgențe “Prof. dr. Nicolae Oblu”, primul spital de neurochirurgie din țară, construit în 1972.

Proiectul a avut o valoare totală de aproximativ 6,2 milioane lei, din care finanțare europeană de circa 4,2 milioane lei. 

„Prin această investiție realizată aici se urmarește îmbunătățirea stării de sănătate a populației și realizarea unui sistem de sănătate modern și eficient, compatibil cu sistemele de sănătate din Uniunea Europeană, pus permanent în slujba cetățeanului. De fapt, este starea de normalitate pe care toți o dorim.

Calitatea serviciilor medicale este un principiu, un concept rostit din ce în ce mai des. Dacă vrem să vorbim despre creșterea gradului de informare a populației, prevenție și educație pentru sănătate avem nevoie de spitale moderne și dotate corespunzător. Calitatea serviciilor medicale are numeroase dimensiuni, reprezentate de eficacitate, eficiență, continuitatea îngrijirilor, siguranța pacientului, competența echipei medicale, satisfacția pacientului, dar și a personalului medical” a declarat Victorel Lupu, presedinte interimar al Consiliului Judetean Iasi.

 

Obiectivele proiectului:

 • 1 ambulatoriu echipat, reabilitat și modernizat până la finalul proiectului;
 • 7 cabinete medicale modernizate (Cabinet Neurologie, Cabinet Neurochirurgie, Cabinet Oftalmologie, Cabinet Explorări Funcționale, Cabinet Otorinolaringologie, Cabinet Ortopedie și Traumatologie, Cabinet Medicină Internă);
 • Creșterea cu 20% a numărului de consultații în Ambulatoriu, prin scăderea numărului de pacienți redirecționați către alte spitale, începând cu al doilea an de la finalizarea implementării proiectului;
 • Reducerea cu 30% a duratei de spitalizare prin modernizarea serviciilor medicale din cadrul ambulatoriului integrat (de la 10 zile spitalizare la 7 zile);
 • Creșterea eficienței energetice a clădirii reabilitate cu 10%.

Lucrările de reabilitare realizate în cadrul ambulatoriului au constat în:

 • realizare rampă de acces  asigurându-se astfel facilități pentru persoanele dizabilităţi
 • înlocuire tamplărie existentă din lemn cu tîmplărie PVC şi a tamplăriei din profile metalice UMI cu tîmplărie din aluminiu
 • desfaceri şi refaceri de finisaje degradate la interior (pereţi, tavane, pardoseli)
 • realizare tavane false la parter şi etaj
 • dezafectare şi înlocuire a instalaţiilor sanitare, electrice, termice existente
 • aducerea instalaţiilor la nivelul de exigenţă actual
 • realizarea în cadrul spitalului a contorizării separate a consumurilor de utilităţi pentru ambulatoriu.

Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași este foarte important pentru Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, deservind atât locuitorii din cele 6 județe ale regiunii, cât și pe cei din alte județe ale țării.